Hrčak:
Jedu raznovrsnu hranu: gotova hrana za hrčke, jabuke, maslačak, radič, banane, lešnici. Vrlo je važno da uvek ima sveže vode. Dnevna količina izbalansirane hrane potrebna za sirijskog hrčka je oko 20 g (jedna velika kašika), a za kineskog oko 5 g (jedna mala kašika). Za redovno trošenje zuba, u kavez stavite komadiće drveta za grickanje (jasen, lipa, jabuka, leska), ili različite gotove "grickalice" koje možete kupiti u prodavnici za ljubimce. Kamen za glodare posluće za trošenje zubića i kao izvor minerala. Ostaci ljudske hrane ili šećer štetni su za zdravlje hrčka.
Morsko prase:
Morski prasići su biljojedi. Suvo seno je baza njihove ishrane, pa zato uvek mora biti dostupno. Uz seno, u posudici uvek treba imati mešavinu semenja za morske prasiće i svakodnevno sveže voće i povrće. Kako su velike izjelice, treba paziti na količine hrane koju im dajete kako ne bi došlo do preterane težine. Količina gotove hrane za morsko prase bila bi 1 kašika dnevno. Za ishranu morskom prasetu možemo ponuditi: spanać, celer, paradaiz, šargarepu, papriku, krastavac, jabuku, dinju, breskve, grožđe, jagode, kruške, travu (sa nezagađenih površina, nikako uz puteve), list maslačka.
Pacov:
Ishrana pacova je bazirana na gotovoj hrani, mešavini za pacove ili na namirnicama poput pšenice, ječma, pirinča, hleba, suncokretovih semenki, jabuka, blitve, spanaća, šargarepe i drugog voća i povrća. Masne semenke (orasi, bademi) daju se prvenstveno kao poslastice. U manjim količinama može im se takođe dati meso, sir ili jogurt. Ljudski slatkiši, agrumi, kupus i druge biljke iz porodica kelja su u ishrani pacova zabranjene. Sveža voda mora uvek biti dostupna.
Miš:
Miševi su mali glodari koji imaju potrebu stalno uzimati hranu. U danu pojedu oko 10% svoje ukupne težine. Hrana za miševe uključuje razne semenke, kukuruz, pšenicu, ječam, semenke suncokreta i dr. Najviše vole zob, naravno u mešavini sa ostalim, jer je on najhranjiviji i najlakši za varenje. Treba biti pažljiv sa suncokretom jer se miš može previše ugojiti. Takođe vole semenke od bundeve, a posebno sveže semenke dinje.